Hvordan Er Klimaet På Svalbard?

Pixabay

Vi kan lige så godt få noget på det rene. Hvis du elsker sol og badeferie, så er Svalbard formentlig ikke lige det sted, som du går og drømmer om. Faktisk er det formentlig det stik modsatte. Svalbard er et fantastisk og magisk sted, men det er også et usædvanligt koldt sted, der kan få selv den mest hårkogte til at ryste i bukserne.

Hvordan er klimaet i Svalbard? Klimaet i Svalbard er et arktisk klima, der dog har lunere vejr en andre områder på samme breddegrad. I sommerperioden er temperaturen over frysepunktet, hvor Juli blandt andet har en middeltemperatur på over 6 grader. Omvendt er der i gennemsnit minus 16 grader i både februar og marts. Herudover er der også midnattssol fra d. 19 april til d. 26 august.

På Svalbard er det ganske vidst rigtig koldt, men der er stort set ingen nedbør eller snefald. Faktisk er der kun 200 - 300 mm årligt, hvilket kombineret med den lave luftfugtighed har givet Svalbard betegnelsen “arktisk ørken”.

Selvom det er en kold fornøjelse, så kan det varmt anbefale at opleve den nordiske is ørken, der mest af alt minder om et landskab fra en helt anden verden. Herudover er midnatsssol også en stor oplevelse for alle, der ikke har oplevet det før.

Det indhold du læser i teksten på netop denne artikel, er lavet med økonomisk support fra Moodings. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde vitrineskab. Derfor er teksten på netop denne artikel markeret.

Relaterede indlæg

13:17 - 04.10.2021

Hvad kan du gøre for klimaet?

Selvom klimaet er et globalt problem og det kræver mange ændringer, så kan man selv gøre noget for miljøet, så man i hvert fald hjælper imod den gode retning og laver nye vaner. Samle og sorter skrald Nogle tænker sikk…
10:33 - 24.08.2021

Hvordan er klimaet i Spanien?

Drømmer du om en tur til det solrige Spanien? Så er du sikkert interesseret i at vide, om det rent faktisk er så solrigt, som folk går og siger. Derfor vil vi i denne artikel forsøge at gøre dig lidt klogere på vejret i …
15:58 - 27.07.2021

Hvad kan jeg gøre for klimaet?

Ovenstående spørgsmål er nok noget, vi alle tænker på i løbet af vores hverdag. Jeg vil i denne artikel give nogle råd eller ideer til, hvad jeg gør, når jeg gerne vil gøre noget godt for naturen.Samle skrald på gåturenD…